ЗМІ про нас. Науковці представили напрацювання щодо впровадження на Тернопільщині альтернативних джерел енергії 08.02.2016
ЗМІ про нас

Науковці ТНПУ ім.В.Гнатюка представили напрацювання

щодо впровадження на Тернопільщині

альтернативних джерел енергії


Директор департаменту розвитку інфраструктури транспорту та туризму обласної державної адміністрації Василь Ясіновський зустрівся 5 лютого з науковцями Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, щоб обговорити питання впровадження в області альтернативних джерел енергії.


«Стрімке зростання вартості енергоносіїв гостро ставить проблему раціонального та ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, — відзначив Василь Ясіновський. — Заміщення традиційних видів палива альтернативним, біологічним – один з найважливіших пріоритетів розвитку області».



Учасники наради ознайомилися з розробками науковців університету в галузі енергоефективності. Завідувач кафедри машинознавства та комп’ютерної інженерії, професор, академік АЕНУ Валерій Федорейко представив діючі системи біотеплогенератора для сушіння зерна, біотехнічного теплогенератора з термоелектричним модулем для автономних систем електроживлення (в тому числі для військових  об’єктів).



За результатами наради досягнуто домовленості про співпрацю науковців з департаментом у сфері реалізації енергозберігаючих, біоенергетичних проектів, визначено план та заходи популяризації даного питання та впровадження відповідних систем.  


Прес-служба Тернопільської ОДА


Дата:  08.02.2016 10:15:00

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси