ЗМІ про нас. У Тернополі почав курсувати тролейбус вільних людей


ЗМІ про нас


У Тернополі почав курсувати 

тролейбус вільних людей


Дорогами Тернополя почав курсувати, ще один тематичний тролейбус "Територія вільної людини" у понеділок, 25 квітня. Концепція якого полягає в популяризації Української хартії вільної людини.

- Ініціативна група ГО "Гуртом!" спільно з методичним кабінетом міської ради розробила методичку з рекомендаціями, щодо популяризації хартії, - розповідає керівник ГО "Гуртом!" Ігор Ковалик. - Відповідно, у школах проводилися відкриті уроки по цій тематиці.

Як каже активіст Ігор Ковалик, такі відкриті пари проводилися і в ТНПУ ім. В. Гнатюка. Більше того, в університеті був проведений конкурс “Живімо за Українською хартією вільної людини” серед магістрантів на кращі ідеї щодо висвітлення цієї концепції. Відповідно на цьому конкурсі студентами педуніверситету запропоновано досить багато різних ідей, фотографій, історій, колажів, інфорграфік та презентацій до кожної з десяти новел хартії.


- Ідея створення саме такого тематичного тролейбусу появилась в студентів та викладачів кафедри інформатики Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, - розповідає координатор проекту Галина Полюга. - Зокрема, викладачів Надії Балик, Галини Шмигер та ін., які підтримали ідею студентів щодо оформлення тролейбусу.

Як розповідають організатори, вони цим проектом передають бачення хартії вільної людини тернополянам, адже бути вільним - один з основних гасел Майдану.

- Майдан потихеньку згасає, але гасла вони все одно живі, - каже Ігор Ковалик. - Саме тому це гасло “Бути вільним” ми і вирішили передати через цей тролейбус.

Організатори вважають, що пасажири цього тролейбусу безперечно зацікавляться світоглядом Української хартії вільної людини, та перенесуть її цінності на свої сім’ї.



Віталій Ониськів,
20 хвилин

До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси