На хіміко-біологічному факультеті ТНПУ до Дня зустрічі птахів провели цікавий захід (ФОТО)

На хіміко-біологічному факультеті ТНПУ

відбувся захід, присвячений

Дню зустрічі птахів



День зустрічі птахів – одне із найбільш яскравих свят, яке традиційно проводять студенти хіміко-біологічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Цього року захід «Пташині забави: святкування на крилах» проходив у рамках тижня кафедри ботаніки та зоології.  

Історія самого свята сягає далекого 19 березня 1902 року (за старим календарем) коли 11 країн підписали Міжнародну конвенцію з охорони птахів, корисних у сільському господарстві: Німеччина, Австро-Угорщина, Бельгія, Іспанія, Франція, Греція, Люксембург, Монако, Португалія, Швеція і Швейцарія. Її метою було збереження птахів, корисних у сільському господарстві, зокрема комахоїдних видів (такі як кропив’янки, очеретянки, вівчарики, одуди, горихвістки, вільшанки, мухоловки, плиски, щеврики), сови (сипуха, вухата), дятли. На сьогоднішній день українськими орнітологами Міжнародний день мігруючих птахів відзначається у другу суботу травня.

Вітальне слово від зав. кафедри ботаніки та зоології проф. Пиди С.В.
Вітальне слово від зав. кафедри ботаніки та зоології проф.Пиди С.В.

На факультеті захід проходив за активної участі гостей, викладачів, працівників і здобувачів освіти. Студенти групи СОБХ-21 спільно з доц.Н.В.Москалюк і доц.Л.О.Шевчик підготували яскраве дійство, покликане популяризувати ідеї цілісності живої природи і моральної відповідальності майбутніх учителів за довкілля. 
  
Учасники заходу
Учасники заходу

Учасники заходу мали можливість послухати цікаві розповіді про птахів, познайомитися з їх різноманіттям, способами життя і дізнатися про неоціненну користь птахів для людини. Також студенти згадали про вплив війни на птахів і закликами підтримувати одне одного всіма можливими методами.

З метою актуалізації уваги до сучасних проблем охорони, поширення і збільшення чисельності та видового різноманіття птахів проводилися
цікаві та жартівливі конкурси, де студенти мали можливість продемонструвати свої знання і виграти призи.
  
Конкурс ''Впізнай по губах'
Конкурс "Впізнай по губах"

Ведучі підвели підсумки фотоконкурсу на найкращу світлину птаха, який тривав протягом тижня і оцінювався анонімно усіма охочими в онлайн-опитуванні. На завершення заходу всі присутні мали можливість відчути себе в ролі птахів і звити своє гніздо. Подія викликала захоплення та шквал емоцій у присутніх.

Команда переможців конкурсу на найкраще гніздо.
Команда переможців конкурсу на найкраще гніздо


Спільна світлина на згадку про захід

Нехай любов до рідного краю зігріває ваші серця. Дякуємо усім, хто долучився до заходу, особливо студентам фізико-математичного факультету і доц. кафедри інформатики та методики її навчання Інні Миколаївній Грод за участь.

Дякуємо військовослужбовцям України за можливість провести захід! Слава Україні! Героям Слава!



Доц.Наталія Москалюк,
доц.Любов Шевчик


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси