У медіашколі ТНПУ «В ЕТЕРІ» дізнавалися про специфіку роботи тележурналіста  у воєнний час (ФОТО)

У медіашколі ТНПУ «В ЕТЕРІ» дізнавалися 

про специфіку роботи тележурналіста  

у воєнний час



У середу, 17 квітня, відбулося чергове заняття медіашколи «В ЕТЕРІ», де була висвітлена тема: «Особливості роботи тележурналіста у воєнний час». Керівницею зустрічі була Біла Наталія Василівна, кандидатка наук із соціальних комунікацій, доцентка кафедри журналістики ТНПУ.

Розпочала зустріч кореспондентка телеканалу «Суспільне Тернопіль» Тетяна Панченко. Спікерка розповіла про тележурналістику та роботу репортера  у воєнний час.

Кореспондентка Тетяна Панченко розповідає про власні портретні нариси на телеканалі Суспільне Тернопіль Кореспондентка Тетяна Панченко розповідає про власні портретні нариси на телеканалі «Суспільне Тернопіль»

Зокрема, поділилася власноруч створеним планом дій щодо висвітлення історій військовослужбовців та розповіла про власний досвід у спілкуванні з ними. Наголосила на тому, що дуже важливо дати зрозуміти співрозмовнику всю важливість висвітлення саме його історії.
Також Тетяна Панченко розповіла, що додаткову інформацію для портретного нарису про головного героя історії можна брати у рідних, друзів та знайомих людей.


План щодо створення портретного нарису від Тетяни Панченко
План щодо створення портретного нарису від Тетяни Панченко

Під час конференції слухачі поцікавилися: «Що можна запитувати у військовослужбовців?». Журналістка відповіла, що запитання слід ставити дуже делікатно та варто починати з чогось повсякденного, щоб співрозмовник сам торкнувся у розмові важливих та чутливих моментів.

Для наочного прикладу ознайомила учасників із власними матеріалами про військовослужбовців, серед яких також були історії про волонтерів, які мотивують людей до важливих справ: вчитися складати дрони, шити пуховики, здавати кров та інше.

Другу частину заняття медіашколи проводила спікерка Олеся Липчак, головна спеціалістка відділу взаємодії із засобами масової інформації управління  інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Тернопільської обласної військової адміністрації.
   
Магістрантка Олеся Липчак розповідає про роботу журналіста у воєнний час
Магістрантка Олеся Липчак розповідає про роботу журналіста у воєнний час

Дівчина розповіла детальніше про об’єктивність та етичність журналіста під час роботи, зокрема, нагадала, що фахівці у воєнний час несуть велику відповідальність перед своєю аудиторією за точність та об’єктивність своїх матеріалів.

Олеся Липчак розповідає про дотримання етичних стандартів журналіста
Олеся Липчак розповідає про дотримання етичних стандартів журналіста

Спеціалістка наголосила на проблемі доступу до інформації у воєнний час. Розповіла, що саме у цей період діє посилена цензура та контроль за наданою інформацією зі сторони урядів та військових сил.

 Також Олеся Липчак акцентувала на психологічному аспекті в журналістиці: «Робота у воєнний час має серйозний вплив на здоров’я тележурналістів, бо вони працюють з великою кількістю людей, які розповідають про чутливі теми. Всі ми люди й такі історії переймаємо на себе».


Наприкінці етеру спікери та учасники прийшли до висновку, що журналістика у воєнний час потребує специфічних навичок, вмінь та підготовки, а також вимагає усвідомлення відповідальності за власні матеріали.


Студентка групи Ж-14

Дар’я Герасименко


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси