Студенти ТНПУ презентувати переклад субтитрів до фільму «Переселені» (ФОТО)

Студенти ТНПУ презентувати 

переклад субтитрів до фільму 

«Переселені»



22 квітня відбулася презентація перекладу фільму Соломії Закордонець «Переселені», який виконали майбутні перекладачі з ТНПУ імені В. Гнатюка. Студенти групи АУП 36 (1) кафедри теорії і практики перекладу стали учасниками міжнародного освітньо-культурного проєкту «Лемківська спадщина», який ініціювала культуртрегерська правозахисна ГО «Вільний світ», «Кіноклуб Докудейс при ТНПУ ім. В. Гнатюка» та періодичне видання «Наше слово» – найбільша газета для українців у Польщі (Варшава, Польща).

Оксана Серняк розповідає про досвід переселення своїх батьків
Оксана Серняк розповідає про досвід переселення своїх батьків

Кінострічка розповідає про лемків, які мешкають у селі Великий Ходачків на Тернопільщині, про їхнє минуле, теперішнє та бачення майбутнього.

Організатори проєкту
Організатори проєкту

Студенти кафедри теорії і практики перекладу - учасники проєкту
Студенти кафедри теорії і практики перекладу - учасники проєкту

Глядачі поділилися своїми досвідами переселення, зокрема доцент кафедри іноземних мов Наталія Закордонець та доцент кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови Оксана Серняк розповіли свої родинні історії, які зворушили присутніх. Спікерки наголосили на важливості родинної пам’яті, традицій та звичаїв. Особливої уваги заслуговують виступи команди перекладачів, а саме Дарини Янчук, яка наразі перебуває у Фінляндії, Анастасії Перчишин, Єлизавети Додатко, Марії Берестецької, Уляни Панич, Михайла Погорілого, Вікторії Лазурко, Анни-Марії Хабурської, Мар’яни Пошви, Ірини Моцної та Діани Витрикуш. Кожен учасник проєкту висловив своє бачення особливостей перекладу субтитрів до кінострічки та назвав найскладніші та найцікавіші моменти роботи. 

Наталія Закордонець
Наталія Закордонець

Жваве обговорення фільму
Жваве обговорення фільму


Наталія Пасічник, Наталія Закордонець, Оксана Серняк, Орислава Іванців, Мар’яна Караневич


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси