Психологи ТНПУ відзначили своє професійне свято (ФОТО)

Психологи ТНПУ відзначили 

своє професійне свято



23 квітня викладачі і студенти кафедри психології розвитку та консультування  відзначали  Всеукраїнський День психолога. Організація свята – це результат співпраці кафедри психології розвитку та консультування, Центру освітніх та психологічних інтерактивних технологій ТНПУ та психологічної служби університету. 

Дуже приємним і надихаючим було вітальне слово нашого шановного ректора професора Богдана БУЯКА, який наголосив на величезній затребуваності психологічної професії особливо в час війни, на важливості роботи психологів щодо збереження психічного здоров’я українців.
   
Вітальне слово ректора
Вітальне слово ректора

Під час зустрічі
Під час зустрічі

Ректор коротко зупинився на здобутках університету щодо підготовки висококваліфікованих фахівців-психологів, зокрема,  відкриття та успішне провадження нових освітніх програм «Психологія бізнесу та управління» і «Психологія конфлікту та практична медіація». 

Подія відбувалася у форматі Клубу успішних людей. Традиційно до свята можна було долучитися і онлайн, і офлайн. Були запрошені випускники кафедри психології розвитку та консультування, які успішно себе реалізували у психологічній професії: 

  • Наталія Гесюк – заступник начальника відділу соціально-гуманітарної роботи Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Тернопільській області;

  • Павло Блозва – кандидат психологічних наук,  викладач Українського католицького університету, менеджер з персоналу ІТ – компанії;

  • Оксана Святенька  – практичний психолог Центру психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору Державної установи «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України у Тернопільській області»;

  • Валентина Вовк – кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології ТНПУ, сертифікований психотерапевт, керівник відділу управління персоналом компанії “МАКСИМУМ”;
  • Тетяна Шейкіна – сертифікований психотерапевт, голова громадської організації психологічної допомоги і просвіти "Знайди себе”.


Тетяна Шейкіна - психотерапевт, голова громадської організації психологічної допомоги і просвіти
Тетяна Шейкіна - психотерапевт, голова громадської організації психологічної допомоги і просвіти

Ведуча свята Соломія Вершигора, фахівець  психологічної служби ТНПУ, розпочала  подію з інформування про  витоки свята.
День психолога в Україні почали святкувати з 2004 року і дату 23 квітня обрали не випадково. Адже в цей день у 1896 році народився відомий український психолог Г.С.Костюк, що зробив величезний внесок у розвиток психологічної науки та освіти в Україні.


Сьогодні можна констатувати, що психологічна професія  широко затребувана в суспільстві.
 З початку повномасштабного вторгнення, не шкодуючи себе, ці фахівці майже цілодобово в онлайн і офлайн режимах надавали екстрену психологічну допомогу потребуючим, працюючи з усіма – дорослими, дітьми, військовими, вимушеними переселенцями. Наразі психологи активно працюють із захисниками і захисницями, котрі проходять лікування та реабілітацію, а також безпосередньо з тими, які боронять нашу Україну в найгарячіших точках фронту.


Нині суспільство зрозуміло, що питання психологічного добробуту, вміння долати стрес, вчасно відновлюватися є ключовими як у мирному житті, так і під час військового стану.

Психолог – це професія майбутнього і саме успішна професійна діяльність фахівців-психологів є запорукою післявоєнної реабілітації та ментального здоров’я нації.


Після вступної частини запрошені гості розкривали секрети свого професійного успіху, відкрито ділилися своїми здобутками та аналізували проблеми професійного становлення. Приємно, що кожен з них акцентував увагу, наскільки важливі знання і вміння, які були отримані під час навчання в університеті.

Студенти і викладачі зацікавлено слухали, задавали запитання, коментували, активно обговорювали почуте. 


Студенти також долучилися до свята. Першокурсники підготували відео-привітання, у якому креативно  проінтерпретуали міфи про  психологічну професію. 
  
Слова щирої подяки від зав. кафедри
Слова щирої подяки від зав. кафедри

Після приємного професійного спілкування
Після приємного професійного спілкування


Загалом, свято вдалося. Було багато емоційно насиченої професійної інформації, панувала атмосфера щирості та відкритості, тепле відчуття єднання з професійною спільнотою. Хочеться щиро подякувати нашим шановним гостям за  представлений унікальний досвід, який, справді, надихає на професійний розвиток та  самореалізацію!
 



Зав. кафедри
психології розвитку та консультування

проф. Галина РАДЧУК


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси