Зустріч студентів ТНПУ спеціальностей 101 Екологія та 103 Науки про Землю (Гідрологія) із стейхолдерами (ФОТО)


Зустріч студентів ТНПУ 

спеціальностей 101 Екологія 

та 103 Науки про Землю (Гідрологія) 

із стейхолдерами





24 квітня 2024 року відбулась чергова зустріч здобувачів освітніх програм «Екологія» та «Гідрологія» із стейхолдерами. Цього разу студенти мали нагоду поспілкуватися з  

- П’ятківським Ігорем Омеляновичем – в.о. начальника Управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОВА; 

- Криськом Володимиром Григоровичем – начальником Управління державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Тернопільській області; 

- Сеником Сергієм Мирославовичем – начальником відділу іхтіології, регулювання рибальства, меліорації та аквакультури;

- Софінською Оксаною Володимирівною – завідувачкою сектору організації робіт Тернопільського обласного центру з гідрометеорології.
  
Обговорення із стейкхолдерами освітніх програм та навчальних планів
Обговорення із стейкхолдерами освітніх програм та навчальних планів

Стейкхолдери освітніх програм 101 Екологія та 103 Науки про Землю (Гідрологія)
Стейкхолдери освітніх програм 101 Екологія та 103 Науки про Землю (Гідрологія)  

Студенти отримали вичерпні відповіді на питання перспектив працевлаштування і специфіки роботи у вище названих організаціях та їх структурних підрозділах.

Зокрема, П’ятківський І.О. зазначив, що перехід на стандарти ЄС та необхідність досягнення територіальними громадами сталого розвитку зумовив потребу у фахівцях-екологах, які мають контролювали і вирішувати широкий спектр проблемних питань, у тому числі сортування та утилізація твердих побутових відходів, водопостачання і водовідведення, оптимізація землекористування, збереження біорізноманіття, енергозаощадження та впровадження альтернативних технологій, скорочення викидів СО
2, моніторингу довкілля тощо. Він також відмітив, що більша половина працівників Управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОВА – це випускники географічного факультету ТНПУ ім.В.Гнатюка, зокрема кафедри геоекології та методики навчання екологічних дисциплін, які успішно виконують свої професійні обов’язки, тому їм охоче пропонують роботу.
  
Студенти на зустрічі зі стейкхолдерами
Студенти на зустрічі зі стейкхолдерами


Великий інтерес у студентів викликала бесіда із стейкхолдерами з Управління державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Тернопільській області   Криськом В.Г.   та   Сеником С.М.,   які   значний   акцент зробили на правові аспекти охорони біоресурсів водойм і недопущення погіршення стану їх існування. Присутні отримали відповіді на ключові питання боротьби з браконьєрством, регулювання рибальства, розмірів штрафів за правопорушення, а також роботу з орендарями, аквакультуру, збереження червонокнижних видів іхтіофауни тощо.


Пізнавальна бесіда студентів з начальником Управління державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Тернопільській області Криськом Володимиром ГригоровичемПізнавальна бесіда студентів з начальником Управління державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Тернопільській області Криськом Володимиром Григоровичем

Софінська О.В. підкреслила важливість якості освіти у професійній діяльності і те, що випускники кафедри, велика кількість з яких працює у Тернопільському обласному центрі з гідрометеорології, швидко адаптовуються до виконання професійних обов’язків. Оскільки в області знаходяться 22 гідрологічні пости і одна з найбільших гідрологічних станцій (у м. Чорткові), є потреба у фахівцях гідрологах, зокрема гідрологах-спостерігачах, гідрологах-техніках, гідрологах-інженерах та інших. Спектр діяльності служби дуже широкий, тому на роботу потребують також спеціалістів-екологів. Особлива актуальність даних спеціальностей пов’язана з кліматичними змінами, у тому числі необхідністю прогнозування підтоплень, посухи та інших несприятливих гідрологічних та метеорологічних явищ.
  
Колективна фотографія
Колективна фотографія

Подальше обговорення із стейкхолдерами освітніх програм і навчальних планів стало результативним в плані отримання цінних порад і пропозицій щодо вдосконалення освітнього процесу.


Доцент кафедри геоекології
та методики
 навчання екологічних дисциплін 

Янковська Любов Володимирівна


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси