ТНПУ розкриває свою міжнародну наукову діяльність: перемоги, проекти та мобільність

ТНПУ розкриває свою міжнародну наукову діяльність:

перемоги, проекти та мобільність

На засіданні Вченої ради Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка обговорили участь університетських представників у міжнародних науково-освітніх заходах та проєктах.

Проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва Ірина Задорожна відзначила досягнення у проєктній діяльності, де міжнародні ініціативи здобувають перевагу, порівняно з національними. За 2023 рік обсяг фінансування з міжнародних проектів становив понад 1,6 млн грн. У ТНПУ — чотири проєкти Erasmus+К2, в одному з них університет є координатором. Загалом — 11 міжнародних грантових проєктів і один білатеральний. 

Проректор відзначила нових переможців проєктів на 2024 рік, серед яких LibArt Erasmus+ CBHE та “Посилення потенціалу у сфері турботи про психічне здоров'я та встановлення партнерств з університетами США” в рамках проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я».

 

У 2023 році ТНПУ посів 29 місце у рейтингу ефективності участі у головних конкурсах наукових проектів, аналізуючи темпи роботи, висловила впевненість, що у 2024-му році показник покращиться, однак зауважила, що інші виші також є активними.  

Відзначила зростання активності студентів у академічній мобільності, успішність участі науково-педагогічних працівників у програмах мобільності, та підвищення інтересу викладачів до вивчення англійської мови.

Участь здобувачів вищої освіти у програмах зовнішньої академічної мобільності, за словами Ірини Задорожної, є не лише вимогою акредитації, але й можливості здобуття нового навчального та професійного досвіду, розширення кругозору.

Дуже важливою перспективою інтернаціоналізації є входження університету в міжнародні альянси і консорціуми.

На завершення доповіді проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва ТНПУ висловила велику вдячність командам, які працюють у напрямку фандрейзингу та підкреслила готовність центрів ТНПУ допомагати та підтримувати ініціативи.


Проголосували на засіданні про присвоєння вченого звання доцента Сокотову Юрію Вікторовичу по кафедрі сфери обслуговування, технологій та охорони праці, підтримали подання на присвоєння звання Героя України (посмертно) добровольцю, громадському діячу, режисеру, засновнику дому Ветеранів, учаснику АТО, командиру,  лейтенанту ЗСУ – Сергію Коновалу (Друг Норд) та про присвоєння медіа студії ТНПУ імені Сергія Коновала. Підтримали присвоєння звання «Гордість університету» громадському активісту, учаснику АТО, військовослужбовцю, молодшому лейтенанту ЗСУ, випускнику  ТНПУ 2011 р. – Тарасу Петришину  (Друг Химера) та про внесення імені Тараса Петришина в «Книгу пам’яті ТНПУ».

Серед інших питань розглянули утворення разових спеціалізованих вчених рад та рекомендації до друку посібників,  затвердили Правила прийому на навчання для здобуття вищої освіти у ТНПУ на 2024 рік та Положення про мотиваційний лист абітурієнта, освітні  програми для організації освітнього процесу слухачів центру післядипломної освіти.

Підтримали кандидатуру на обрання на вакантну посаду академіка Національної академії наук України зі спеціальності «філософія науки» члена-кореспондента НАН України, ректора ЛНУ ім. І. Франка, доктора філологічних наук, професора Володимира Мельника.


Провідний фахівець

зі зв’язків із громадськістю

ректорату ТНПУ Оксана Чмиленко


Фото - Олександр Петлюк



До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси