Студент ТНПУ опублікував уривок з майбутнього роману в головній літературній газеті України (ФОТО)

Студент ТНПУ опублікував уривок

з майбутнього роману 

в головній літературній газеті України



   У квітневому номері «Української літературної газети» (головний редактор – голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський) вийшла публікація студента факультету іноземних мов, майбутнього перекладача Михайла Погорілого. Михайло Погорілий народився 2003 року в містечку Підволочиськ на Тернопільщині.

Публікація Михайла Погорілого в УЛГ
Публікація Михайла Погорілого в УЛГ

Михайло Погорілий
Михайло Погорілий


Сам про себе він розповідає так:
«З ранніх років я цікавився містикою, особливо до душі була тематика Гелловіна. Приблизно з 10 років почав вибудувувати сюжети містичних оповідей, але потрібного натхнення ще не було. Після закінчення школи в 2021 році я вступив до Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, де здобуваю фах перекладача. В університеті відкрив для себе багато цікавих письменників, що й стало початком розвитку мого задуму. Натхнення черпаю з фільмів та мультфільмів Тіма Бартона, з музики Денні Елфмана та величної гри актора Джонні Деппа. А роман Мері Шеллі «Франкенштейн, або сучасний Прометей» дав уявлення про те, як треба писати. Це все стало підґрунтям для початку написання мого роману. У ньому не буде негативних персонажів, а лише ті, хто не впоралися з випробовуваннями…».

Головний герой роману Михайла Погорілого – мандрівник у часі та літературних світах. Саме тому на сторінках перших розділів з’являються вже знайомі персонажі: Віктор Франкенштейн та граф Дракула. Роман задумано як новаторську суміш різних жанрів. Постмодерністське фентезі – течія, яка найбільше імпонує Михайлові, його герої живуть у напіввигаданому світі, який попри все, містить ознаки реальності. Бажаємо Михайлу Погорілому подальшого натхнення та успіхів у літературній творчості. 


Доцент кафедри теорії і практики перекладу
Наталія Пасічник


До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси