Вітання кафедрі фізичного виховання!

Вітання кафедрі фізичного виховання!


20 жовтня кафедра фізичного виховання святкує свій 66 День народження. Подібні свята - завжди додатковий привід озирнутися назад, згадати славне минуле.

В умовах сучасної України здійснюється переосмислення всіх сторін історії минулого, в тому числі і освіти. Цікавим видається не тільки аналіз тенденцій розвитку педагогічної науки, освіти в цілому, але і окремих компонентів. Тому історія становлення освітніх, наукових закладів становить значний інтерес для дослідників. 

Зокрема, на наш погляд, цікавим є історія зародження, становлення і розвитку кафедри фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, яка ще з минулого століття має значні освітні, наукові, духовні традиції.

Серед усіх кафедр педагогічного університету кафедра фізичного виховання є однією з найдавніших. Цього року ми вже святкуємо 66 річницю з моменту створення. Це підвищує престиж навчального закладу, викликає гордість за те, що вчишся чи викладаєш у педагогічному університеті кафедри якого мають більш як піввікову історію.

Багаторічний досвід кафедри фізичного виховання відкриває перспективи впровадження його в сучасних умовах, оскільки напрацьовано чимало позитивного, а саме: в науковій дослідницькій роботі з фізичної культури та спорту, в удосконаленні організації і ефективності навчально-тренувального процесу з фізичного виховання підростаючого покоління, дієвої співпраці між вузом і школою при підготовці педагогічних кадрів.

Питання історії університету загалом та кафедр зокрема є предметом престижу, оскільки знання минулого своєї альма-матері студентами та викладачами буде неабияким психологічним стимулом у навчанні та педагогічній роботі.
Знання та об'єктивне ставлення до своєї історії - виключно важливі умови творчого розвитку в сьогоденні. Більша частина того, чим ми можемо пишатися сьогодні - результат праці багатьох поколінь педагогів, справжніх ентузіастів, відданих своїй справі.

Фізична культура і спорт - явища, котрі володіють по істині колосальним потенціалом у профілактиці шкідливих звичок, девіантної поведінки серед молоді, а також є провідними факторами формування та збереження здоров'я. Співробітники кафедри усвідомлюють виняткову важливість своєї роботи і прагнення докладати всі сили для підвищення фізичної культури підростаючого покоління.



До списку

Приймальна комісія
Тел. (098) 416-65-93 Тел. (063) 952-00-05 Тел. (0352) 53-39-58
Email: pk@tnpu.edu.ua
Офіційна скринька
Email: info@tnpu.edu.ua

Гаряча лінія
Тел. (0352) 43-58-80 Email: pravo@tnpu.edu.ua
Ресурси